Klik her for at gå tilbage til oversigten

  • Skrevet d. 12. maj 2020

DANSK DOMMERDUO GÅR HVER TIL SIT

Skrevet af Frederik G. Schmidt

For ca. 2 timer siden 12. maj 2020 Kl. 15:00

De danske tophåndbolddommere Mads Hansen og Martin Gjeding har efter 24 år som par valgt, at de ikke længere skal dømme sammen. Parret har dømt en perlerække af internationale kampe og finaler, men nu er tiden kommet til at søge nye udfordringer.

I en årrække har Mads Hansen og Martin Gjeding repræsenteret den danske dommerstand i håndbolden på fornemmeste vis. Parret har siden 2000 dømt i ligaen, mens de blev EHF-dommerpar i 2002 og senere IHF-dommerpar i 2004. Dommerparret har et imponerende CV, der rummer alt fra EM- og VM-finaler til de største finaler i klubregi og deltagelse ved OL. Begge ønsker de fremtidigt at dømme på allerøverste hylde, men det bliver ikke længere med hinanden som partnere.

”Både Martin og jeg ønsker stadig at være en del af den absolutte dommertop i verden. Den gruppe af dommerpar får vi svært ved at tilhøre, hvis vi ikke udvikler os. Derfor har jeg været nødt til at trække mig fra samarbejdet med Martin. Vi har altid haft en aftale om, at vi ville stoppe som par, hvis vi ikke kom i betragtning til de store kampe, og det er den aftale, som fører til, at jeg gerne vil prøve noget nyt. Det har været en svær beslutning for mig. Jeg ved ikke, hvordan forsættelsen af min dommerkarriere ser ud, men jeg har stadig store ambitioner, der forhåbentligt kan blive ført ud i livet i et nyt samarbejde ” fortæller Mads Hansen og fortsætter:

”Al min fritid i mere end halvdelen af mit liv har været tilegnet mit makkerskab med Martin. Vi har rejst sammen i næsten 50 lande, vi har oplevet håndboldens største mesterskaber – og vi er sågar det eneste danske dommerpar, der har dømt både EM- og VM-finaler for kvinder og mænd. Vi har opbygget et unikt venskab, og Martin var en af dem, der bakkede mig allermest op under mit kræftforløb. På den anden side af min sygdom opnåede vi nogle af de største resultater sammen, hvilket jeg skylder Martin en stor tak for,” siger Mads Hansen.

Mads Hansens beslutning om at stoppe som par respekteres af Martin Gjeding, der dog heller ikke føler sig færdig som topdommer:

”Jeg respekterer fuldt ud Mads’ beslutning. Det har hele tiden været en del af aftalen, at hvis vi ikke udviklede os som dommerpar og ikke kom i betragtning til de sjove kampe, så skulle vi kigge efter andre muligheder. Vi har haft nogle fantastiske oplevelser sammen rundt i hele verden, hvor vi har oplevet det meste. Det er nærmest kun en OL-finale, som vi ikke har prøvet. Vi har komplementeret hinanden, og vores forskelligheder har uden tvivl været en styrke for os som par,” siger Martin Gjeding og forsætter:

”Jeg håber ligesom Mads, at jeg kan blive del af en anden konstellation, hvor jeg på ny kan bygge noget op. Når jeg kigger tilbage, er jeg er utrolig stolt over vores mange finaler sammen. Omvendt føler jeg mig bestemt ikke færdig som dommer, og jeg er sikker på, at jeg stadig kan udvikle mig og bevise, at jeg hører til blandt de bedstehåndbolddommere i verden,” siger Martin Gjeding.Skriv en kommentar